De 60-jarige vrouw die altijd naar de zon kijkt zodat de schaduwen achter haar vallen
 
  • Tussenland
  • Blog: lees een verhaal

De 60-jarige vrouw die altijd naar de zon kijkt zodat de schaduwen achter haar vallen

Om inspiratie op te doen voor de nieuwe voorstelling Tussenland, spreken de makers van PS|theater met ‘decennials’: Leidenaren die dit jaar hun 10e, 20e, 30e, 40e, 50e, 60e, 70e, 60e, 70e, 80e, 90e of 100e verjaardag vieren. Hoe beleven zij dit kroonjaar? Dit keer: de 60-jarige vrouw die altijd naar de zon kijkt zodat de schaduwen achter haar vallen.

Haar vader woont sinds een aantal jaar in een aanleunwoning in Nieuw-Vennep. Door een mazzeltje, kwam er al sneller een plekje vrij dan aanvankelijk gedacht, maar ze grepen de kans met beide handen aan. Hij heeft het er erg naar zijn zin, gelukkig. En het betekent ook dat zij niet een zorgende rol op zich hoeft te nemen. De 60-jarige is en blijft dochter.

Ze merkt wel dat hun verstandhouding is veranderd. Zij herinnert hem nu aan de levenslessen die hij haar leerde. Die hij weer van zíjn moeder leerde. Zoals ‘als je op een kruispunt een bepaalde afslag hebt genomen, heeft het geen zin om terug te kijken, je kunt toch niet terug’. Of ‘kijk altijd naar de zon, dan vallen de schaduwen achter je’.

De 60-jarige heeft iets onbezorgds over zich. Terwijl ze het nodige voor haar kiezen heeft gehad. Vooral het overlijden van haar jongere broertje een paar jaar terug heeft natuurlijk impact gehad. Met name in de zin dat ze het leven nog meer neemt zoals het komt. Zonder spijt over wat er in het verleden ligt. En met open armen naar de toekomst.

De 60-jarige vrouw die altijd naar de zon kijkt zodat de schaduwen achter haar vallen

Tussenland

De verhalen van de decennials gebruikten we als inspiratie op Tussenland, onze voorstelling die in de zomer van 2018 te zien was bij De tuin van de smid in Polderpark Cronesteyn. 

Lees ook het verhaal van de 10-jarige, de 20-jarige, de 30-jarige, de 40-jarige, de 50-jarige, de 70-jarige, de 80-jarige, de 90-jarige en de 100-jarige.

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen van deze website. Meer informatie hierover vind u op onze cookie instellingen pagina.

OK