de 40-jarige man die begon met hardlopen en niet meer stopte
 
  • Tussenland
  • Blog: lees een verhaal

de 40-jarige man die begon met hardlopen en niet meer stopte

Om inspiratie op te doen voor de nieuwe voorstelling Tussenland, spreken de makers van PS|theater met ‘decennials’: Leidenaren die dit jaar hun 10e, 20e, 30e, 40e, 50e, 60e, 70e, 60e, 70e, 80e, 90e of 100e verjaardag vieren. Hoe beleven zij dit kroonjaar? Komt er een groot feest? Welke gebeurtenissen hebben de afgelopen tien jaar hun leven het meest beïnvloed? Hoe ziet hun leven er over tien jaar uit? Dit keer: de 40-jarige man die begon met hardlopen en niet meer stopte.

Er stond een crosstrainer in het huis van zijn vader. En hij dacht ‘weet je wat, ik ga hardlopen, dat kan ik wel’.  Zo begon de 40-jarige man een aantal jaar geleden aan hardlopen. Zoals hij zich daarvoor op zijn werk stortte, zo stortte hij zich nu op het sporten. “Zolang ik leef wil ik in staat zijn om op ieder moment van de dag een halve marathon kunnen rennen”, zegt de 40-jarige.

Het moest anders. Daar begon het mee. Hij werkte te veel en te hard met weken van 80 uur. Zijn hele leven stond in het teken van zijn bedrijf. Dus sloot hij zich op in het huis van zijn vader. Met een crosstrainer. Hij trainde zich suf die weken en holde vervolgens, met de nodige bravoure, de weg op. Na die eerste kilometers deed alles, maar dan ook alles, aan zijn lichaam pijn. Maar hij zette door en inmiddels loopt hij 40 kilometer per week. Gewoon omdat het kan.

De 40-jarige doet er zelf een beetje luchtig over. Of eigenlijk, hij doet over alles een beetje luchtig. Hij neemt het leven zoals het komt en als je op een dag bedenkt dat je wilt hardlopen, dan doe je dat. Gewoon gaan. Nu het nog kan.
 

de 40-jarige man die begon met hardlopen en niet meer stopte

Tussenland

De verhalen van de decennials gebruiken we als inspiratie op Tussenland, onze voorstelling die van 14 augustus tot en met 2 september te zien is bij De tuin van de smid in Polderpark Cronesteyn. In Tussenland maken tien mannen na tien jaar de balans op. Ze maken gehakt van oud zeer en smeden plannen voor wat komen gaat. Want dat het vanaf morgen anders is, dat is zeker. Lees hier meer over de voorstelling. 

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen van deze website. Meer informatie hierover vind u op onze cookie instellingen pagina.

OK