De 70-jarige man die nu zijn jongensdroom leeft
 
  • Tussenland
  • Blog: lees een verhaal

De 70-jarige man die nu zijn jongensdroom leeft

Om inspiratie op te doen voor de nieuwe voorstelling Tussenland, spreken de makers van PS|theater met ‘decennials’: Leidenaren die dit jaar hun 10e, 20e, 30e, 40e, 50e, 60e, 70e, 60e, 70e, 80e, 90e of 100e verjaardag vieren. Hoe beleven zij dit kroonjaar? Komt er een groot feest? Welke gebeurtenissen hebben de afgelopen tien jaar hun leven het meest beïnvloed? Hoe ziet hun leven er over tien jaar uit? Dit keer: de 70-jarige man die nu zijn jongensdroom leeft.

Als kind wilde hij graag journalist worden. Dat leek hem een machtig mooi beroep. Maar toen hij op een dag thuis kwam, deelde zijn moeder mee dat er een baan voor hem was geregeld bij de belastingdienst. Het was niet een tijd om dromen na te jagen met een onzekere toekomst. Dit werk bood een stabiel inkomen, dus dat sloeg je niet af. Hij ging aan de slag, leerde en groeide door en klom op naar een positie met veel verantwoordelijkheid. Hij kreeg een fijn gezin met twee kinderen en een huis op een steenworp van de Burcht. Alles in kannen en kruiken.

Tot een andere auto zijn auto van achteren raakte. Pats-boem. Tot bleek dat dat auto-ongeluk meer schade had gebracht dan hij dacht. Hij had een tijdje doorgelopen met een hersenschudding en een whiplash. En dan zit je ineens ziek thuis. Een periode van fysiek, maar ook zeker van mentaal herstel. Hij klom uit het dal, maar keerde niet terug naar zijn oude werk.

In 2010 is er weer bijna een ‘pats-boem’, maar dit keer met de bakfiets van PS|theater tijdens het allereerste project W.V.T.T.K. Het gesprek dat uit die ontmoeting voort kwam, zette de toen 62-jarige op een heel nieuw spoor. Hij ging schrijven, ontmoette allerlei mensen uit het Leidse culturele leven, programmeerde podia en… werd gevraagd voor de radio. En zo kwam hij dan toch nog terecht in zijn jongensdroom: werken als journalist.

De 70-jarige man die nu zijn jongensdroom leeft

Tussenland

De verhalen van de decennials gebruiken we als inspiratie op Tussenland, onze voorstelling die van 14 augustus tot en met 2 september te zien is bij De tuin van de smid in Polderpark Cronesteyn. In Tussenland maken tien mannen na tien jaar de balans op. Ze maken gehakt van oud zeer en smeden plannen voor wat komen gaat. Want dat het vanaf morgen anders is, dat is zeker. Lees hier meer over de voorstelling. 

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen van deze website. Meer informatie hierover vind u op onze cookie instellingen pagina.

OK