De 30-jarige vrouw die de angst overwon en het hier en nu weer vond

De 30-jarige vrouw die de angst overwon en het hier en nu weer vond

Om inspiratie op te doen voor de nieuwe voorstelling Tussenland, spreken de makers van PS|theater met ‘decennials’: Leidenaren die dit jaar hun 10e, 20e, 30e, 40e, 50e, 60e, 70e, 60e, 70e, 80e, 90e of 100e verjaardag vieren. Hoe beleven zij dit kroonjaar? Komt er een groot feest? Welke gebeurtenissen hebben de afgelopen tien jaar hun leven het meest beïnvloed? Hoe ziet hun leven er over tien jaar uit? Dit keer: de 30-jarige vrouw die de angst overwon en het hier en nu weer vond

De 30-jarige heeft rust gevonden. Haar kind bracht haar terug naar de basis. Een basis van nu-moeten-eten en van lekker-buiten-spelen. Een stevige basis in het hier en nu. Maar dat is niet altijd zo geweest. 

Het begon met een tinteling in haar handen, die uitspreidde naar haar armen. Haar mond werd droog en haar hartslag sloeg omhoog. Toen de trein Utrecht Centraal binnenreed, met zijn grote, open ruimte, lukte het haar niet om uit te stappen. Ze klapte volkomen dicht, tot haar vader haar uit de trein kwam halen.

Daarvoor was ze een heel normale twintiger in een heel normaal leven vol vrienden, feestjes en social media. Ze had de nodige dromen en ambities voor de toekomst, net als de mensen om haar heen. Maar terwijl op die feestjes en social media het ene succesverhaal na het andere werd gedeeld, voelde de toen middentwintiger de druk van het-moeten-slagen alleen maar toe nemen. Tot die middag in de trein.

Ze zocht en kreeg hulp voor haar angstaanvallen en inmiddels is ze door deze fase heen. En hoe moeilijk die tijd misschien ook was, het bracht ook naar dit hier en nu: met haar kindje in een speeltuin, wetende dat meer niet nodig is.

De 30-jarige vrouw die de angst overwon en het hier en nu weer vond

Tussenland

De verhalen van de decennials gebruiken we als inspiratie op Tussenland, onze voorstelling die van 14 augustus tot en met 2 september te zien is bij De tuin van de smid in Polderpark Cronesteyn. In Tussenland maken tien mannen na tien jaar de balans op. Ze maken gehakt van oud zeer en smeden plannen voor wat komen gaat. Want dat het vanaf morgen anders is, dat is zeker. Lees hier meer over de voorstelling. 

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen van deze website. Meer informatie hierover vind u op onze cookie instellingen pagina.

OK