MOED - Welke verhalen vertellen we elkaar?
 

In de theatersolo MOED neemt acteur en docent Mahfoud Mokaddem je mee naar zijn klaslokaal op het mbo 1. Hij stelt je voor aan Reza, Dayenne, Teun en al die andere leerlingen voor wie niemand ooit een vlag hijst. Mahfoud herkent zich in hen. Want ooit was hij ook zo: een jongen die altijd achterin zit. In de klas, in de bus, in de maatschappij. 

Hier begint het.
Bij een gesprek, een ontmoeting.
Ik wil weten wat jou hier brengt.
Ik wil jou dwars door dat systeemplafond op je dromen wijzen.

Juist de confrontatie met zichzelf als 16-jarige motiveert Mahfoud om voor de klas te gaan staan. Hij pelt de les Burgerschap af tot de vragen: hoe gaat het met jou, hoe ben je hier gekomen en waar wil je naartoe?. Het voeren van dit gesprek zorgt voor een bijzondere band tussen de studenten en hun docent. Maar het antwoord op deze vraag is niet te toetsen en valt buiten de competentieprofielen en didactische kaders. Terwijl de klas Mahfoud als vriend of broer gaat beschouwen, lijken collega’s niets te snappen van zijn manier van werken en vallen hem steeds vaker af. In docentenvergaderingen wordt hij genegeerd, door de opleidingsleider wordt hij op het matje geroepen en van de directie krijgt hij nog één kans. Net als zijn leerlingen (en precies zoals hijzelf vroeger), houdt Mahfoud zich als docent maar moeilijk staande in het onderwijssysteem en dreigt zo opnieuw een schoolverlater te worden. Tot het onomkeerbare gebeurt…

Ik bereid hen niet voor op de examens. Ik bereid hen voor op het leven. 

MOED is stand-up storytelling en vertelt het verhaal van die ene docent die jou wel ziet, van leerlingen die een hand in de rug verdienen en collega’s die je niet begrijpen. Een voorstelling vol hiphop beats, videokunst en verhalen van leerlingen en hun docent die weinig aansluiting vinden bij het onderwijssysteem en zich afvragen: waar doe ik het voor?  

Wil je MOED boeken in jouw theater? Laten zien binnen je organisatie of op een congres? Stuur een mail naar boekingen@pstheater.nl en we maken een offerte op maat.

Bekijk de trailer
MOED - Welke verhalen vertellen we elkaar?
MOED - Welke verhalen vertellen we elkaar?
MOED - Welke verhalen vertellen we elkaar?

Na TWAALF, ZESTIEN en EENENTWINTIG is MOED het slotstuk van het onderzoek van stadsgezelschap PS|theater naar kansenongelijkheid in het onderwijs. 

MOED - Welke verhalen vertellen we elkaar?
MOED - Welke verhalen vertellen we elkaar?
MOED - Welke verhalen vertellen we elkaar?

In de hoofdrol schittert Mahfoud Mokaddem (...). Mokaddem weet de theaterzaal moeiteloos om te vormen tot een klaslokaal (...) In een opvallend dynamische regie van Pepijn Smit vliegt, springt en rent Mokaddem van scène naar scène. Theaterkrant

MOED - Welke verhalen vertellen we elkaar?
 

In Moed slaagt Mahfoud Mokaddem erin om je als toeschouwer niet alleen een verhaal te vertellen, maar je er onderdeel van te maken. Het is een voorstelling die je nog lang bijblijft en je dwingt na te denken over je eigen plek in het systeem. IloveTheater

MOED - Welke verhalen vertellen we elkaar?
 

Speeldata

MOED is te zien:

4 november - Dag van de stad, Theater Orpheus, Apeldoorn (besloten)
13 november - Gelijke Kansen Event, Madurodam, Den Haag (besloten) 
19 en 20 november - Festival Jonge Harten, Groningen
21 november - Kennisdag Gemeente Leiden, Leiden (besloten) 
16 januari - Maaspodium, Rotterdam
6 februari - Heiloo

Voorstelling boeken?

  • boekingen@pstheater.nl

MOED is een voorstelling van

MOED - Welke verhalen vertellen we elkaar?
 

spel: Mahfoud Mokaddem | regie en concept: Pepijn Smit | tekst: Anouk Saleming | dramaturgie: Erica Smits, Lisanne Brouwer | muziek: Ralf Gerritse | scenografie en videokunst: Jos Agasi | kostuumontwerp: Maartje Prins | lichtontwerp: Samon Presland | creatieve productie: Marijn Maurits | technische productie: Jimmy Duits | uitvoering techniek: Jimmy Duits, Quinten Vermeulen | contextprogramma: Julia Schmitz, Lisanne Brouwer, i.s.m. Studio Moio | marketing en publiciteit: Maaike Tjepkema | outreach: Vera Klunne, Mohamad Aboafan | zakelijke leiding: Heleen Hameete | met dank aan: Studio Moio, de ouders van Mahfoud, Mohamed Taounza, Maarten Tas, Marcos Valster da Costa Ferreira, Dokhuis, NIVOZ, De Collectie, Leidse Schouwburg-Stadsgehoorzaal, Inge van Langelaar / Arriva, Tom Makkes / TMAV, Jantien Derks, Paik van Schagen, de vrienden en vrijwilligers van PS|theater

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen van deze website. Meer informatie hierover vind u op onze cookie instellingen pagina.

OK