TWAALF (2023)
 

Een theatrale documentaire over de overgang van de basisschool naar de middelbare school

En dan zit je in groep 8 en maak je je klaar voor de stap van je leven: over een paar maanden ga je naar de middelbare. Ineens lijkt jouw hele leven over de toekomst te gaan. Je maakt toetsen om je schooladvies te bepalen, moet een middelbare school uitkiezen waar je je thuis voelt en zegt gedag tegen alles wat zo vertrouwd was.  

De afgelopen maanden volgden de theatermakers Rian Evers en Brecht Hermans vier gezinnen van wie een kind de stap maakte van de basisschool naar de middelbare school. Van de CITO-toets tot het schooladvies en van de eindmusical tot de eerste stappen op de middelbare school. In TWAALF doen zij verslag van deze bijzondere periode.    

TWAALF is een theatrale documentaire waarin de overgang van de basisschool naar de middelbare school onder de loep wordt genomen en belicht wordt vanuit het kind, de ouder en de leerkracht.   

WIJ, DE STAD

TWAALF is onderdeel van een drieluik over kansen in het onderwijs. Na TWAALF volgen ZESTIEN en EENENTWINTIG. 

Dit drieluik is onderdeel van WIJ, DE STAD. Een meerjarig onderzoek dat uitmondt in theatrale projecten over kansenongelijkheid en gelijkwaardigheid. De komende jaren onderzoeken de theatermakers van stadsgezelschap PS|theater de kloof tussen kansarm en kansrijk. Samen met allerlei groepen uit Leiden en de omliggende gemeenten brengen wij de ongelijkheid in kaart. Deze verhalen vertellen wij in theatervoorstellingen, podcasts, muziek en spellen en presenteren die in de regio en ver daarbuiten.

We betrekken jou graag bij WIJ, DE STAD en het onderzoek en hebben daarom een speciale website gemaakt met meer achtergrondinformatie over onze projecten en producties. 

Twaalf was te zien in oktober 2023 in de Makerscentrale in Leiden.

Zij werkten mee

TWAALF (2023)
 

research, concept en spel: Rian Evers en Brecht Hermans Dramaturgie: Erica Smits  Eindregie: Tijs Huys Creatief producent: Marijn Maurits Advies: Pepijn Smit Muziek: Ralf Gerritse Voorstellingsbeeld: Anna June Met dank aan: Jannie, Esther, Zuva, Diza, Katya, Shadi, William, Wadea, Esther, Isa en Finn, Jelka, Ianthe, Patrick, Stine, Gioia

TWAALF (2023)

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen van deze website. Meer informatie hierover vind u op onze cookie instellingen pagina.

OK