ANDERS
 

Theater in het Groene Hart

Stefan Anders heeft zijn stoel gezet op het weiland waar hij al zijn hele leven op uitkijkt. Deze grond wil de gemeente opofferen voor een gigantisch distributiecentrum. Boerderijen, bomen, weidevogels en alles wat deze plek in het Groene Hart uniek maakt, moeten plaatsmaken voor een project dat niemand in zijn achtertuin wil. Stefan gaat zitten en besluit pas weg te gaan als hij gehoord is. Zijn protest is begonnen.  

In ANDERS wordt het verhaal verteld van bezorgde burgers die hun omgeving zien veranderen, betrokken burgers die vinden dat er eindelijk iets moet gaan gebeuren en bange burgers die niet gehoord worden. Vandaag laten ze hun stem horen.

Na de succesvolle locatieproductie Onze grond (2021) maakt stadsgezelschap PS|theater in opdracht van het Bestuurlijk Platform Groene Hart ANDERS. Deze theatersolo speelt in 2023 en 2024 op verschillende plekken in het Groene Hart. Neem voor aanvragen contact op met ons op via boekingen@pstheater.nl.

ANDERS werd voor het eerst gespeeld in september 2023 gespeeld bij Kaasboerderij Captein, Weipoortseweg 29b in Zoeterwoude en tijdens Het Groene Hart jaarevenement in Kamerich.

Bekijk de trailer >

‘Ik ben niet zo’n protesteerder. 
Een demonstrant. 
Ik demonstreer niet, ik doe gewoon. 
Je bed uit, je werk doen, gaan slapen. 
Dat ben ik. Al mijn hele leven. Gewoon.’

Zij werkten mee

ANDERS
 

Tekst en regie: Pepijn Smit Spel: Wil van der Meer of Nico de Vries Gespreksleiding: Mieke Spaans Dramaturgie: Erica Smits Research: Gioia Tolmeijer Creatief producent: Marijn Maurits Muziek- en geluidsontwerp: Ralf Gerritse Kostuumontwerp: Maartje Prins Techniek: Jimmy Duits en Quinten Vermeulen Marketing en publiciteit: Maaike Tjepkema Zakelijke leiding: Heleen Hameete

Met dank aan: Kaasboerderij Captein, medewerkers Bestuurlijk Platform Groene Hart, José Warmerdam-van Beek, Jos Atteveld, Stefan Haas, Floor de Jong, Martien Kromwijk, Teun, Sjaak van Veen, Edwin Veldhuizen, vrijwilligers en vrienden van stadsgezelschap PS|theater  

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen van deze website. Meer informatie hierover vind u op onze cookie instellingen pagina.

OK