Nynke schuift aan bij het pop-updiner
 
  • De Bubbel
  • Blog: lees een verhaal

Nynke schuift aan bij het pop-updiner

Wat gebeurt er als totale vreemden plots tegenover elkaar staan? In november speelt PS|theater de voorstelling De Bubbel op het Lammermarktplein. Voorafgaand aan de voorstelling dagen we bezoekers uit om te onderzoeken in welke bubbel zij zelf leven. Tijdens een speels pop-updiner in Marktsteeg 10 dineren zij met een onbekende. Een van de gasten was Nynke Feenstra. Zij vertelt hoe het haar verging:

"In welke bubbel ik zit? Ik hoop dat het meevalt, ik maak makkelijk een praatje in een winkel of op het perron met een onbekende. Maar of dit bijdraagt aan het knappen van mijn bubbel? Voorafgaand aan de voorstelling dineerde ik met een onbekende. De sfeer was ongedwongen, en het klikte direct met mijn dinergenoot. Ik had die week net voor het eerst college gegeven op de universiteit en hij werkte als docent op de Pabo. Stof genoeg dus! Daarnaast bleken we ondanks ons leeftijdsverschil er een vergelijkbare visie op het leven na te houden. We realiseerden ons dat we elkaar zonder dit diner waarschijnlijk niet zouden zijn tegengekomen – vooral door onze verschillen in leeftijd en woon-werkomgeving – maar onze bubbels toonde sterke overeenkomsten.
Enthousiast gingen we aan de slag met foto’s van allerlei mensen om onze bubbel in beeld te brengen. We hadden een speciaal vakje gemaakt voor mensen die we graag zouden ontmoeten. We kwamen tot de conclusie dat onze bubbels op het eerste gezicht redelijk open-minded uitzagen: van jong tot oud, verschillende (culturele) achtergronden. We staarden naar onze bubbel, en realiseerden dat alle mensen eigenlijk dezelfde politieke en sociale standpunten eropna houden. Wat definieert je bubbel eigenlijk? Met die vraag sloten we ons gesprek af en gingen we naar huis. Bewust zijn van je bubbel is het begin!"

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen van deze website. Meer informatie hierover vind u op onze cookie instellingen pagina.

OK