Wij van de fabriek (2016)
 

In november 2016 speelden we Wij van de fabriek, een familiedrama over de val van de Nederlandse industrie. De voorstelling speelde in de Leidse Meelfabriek, hét symbool van de eens zo invloedrijke industrie in Leiden.

In een tijd waarin een baan voor het leven een uitzondering is en vertrouwde Nederlandse winkelketens hun deuren voorgoed sluiten, kijkt Stadsgezelschap PS|theater terug. Naar de tijd waarin de industrie in Nederland floreerde. Waarin de mannen van de fabriek als kameraden generatie op generatie hun werk verrichtten. Trots werk, dat veel meer was dan werk alleen.

In de theatervoorstelling Wij van de fabriek volg je de familie Dusjardin, een typisch Leids arbeidersgezin. Met passie voor hun werk en het hart op de tong. Tegen het decor van De Meelfabriek, hét symbool van de eens zo invloedrijke industrie, beleef je de hoogtijdagen, de crisisjaren en de sluiting van de fabrieken. Wij van de fabriek neemt je mee van de eerste werkdag naar de laatste staking en laat zien hoe een stad in enkele decennia onherkenbaar veranderde.

"Wij zijn gemaakt uit doen jongen, niet uit denken" Marie Dujardin (Rian Gerritsen)

Wij van de fabriek (2016)
 

Zij werkten mee

 • Wil van der Meer

  Spel

 • Tijs Huys

  Spel

 • Anne Katic

  Spel

 • Rian Gerritsen

  Spel

 • Rian Evers

  Muziek

 • Ralf Gerritsen

Wij van de fabriek (2016)
 

Tekst: Eva K. Mathijssen
Regie: Pepijn Smit 
maritieme folkgroep Act of Mutiny: Jack den Boer, Jeroen Burggraaf, Herman Hol, René Lignac, Mario Matters, Sjaak Paardekooper
Dramaturgie: Peerke Malschaert, Erica Smits
Decor- en lichtonwerp: José Warmerdam-van Beek
Kostuumontwerp: Roos Smith
Geluidontwerp: Nina Kraszewska

Wij van de fabriek (2016)
Wij van de fabriek (2016)
Wij van de fabriek (2016)
Wij van de fabriek (2016)

In de media

Financieel Dagblad

Achtergrondartikel

'We spraken oud-V&D-ers. Ze waren hun houvast kwijt. Sommigen waren radeloos'

Lees het artikel

Leidsch Dagblad

Achtergrondartikel

'Leiden is mijn stad niet meer'

Lees het artikel

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen van deze website. Meer informatie hierover vind u op onze cookie instellingen pagina.

OK