ACHT (2023)
 

Een muzikale montagevoorstelling waarin iets meer dan een half-dozijn twintigers terugblikken op een beslissend moment in hun ontwikkeling: het einde van de basisschool.

Ik wil spelen.
Ik wil meedoen.
Ik wil stoere meiden kleding dragen van de CoolCat.
Ik wil vliegen.
Ik wil geen nachtmerries meer.
Ik wil in de auto “slapen” en dan naar binnen gedragen worden.
Ik wil alles zelf kunnen.
Ik wil spelen.

In ACHT blikken acht jonge theatermakers van de Academie voor Theater van Fontys terug op hun tijd in groep 8. Van eerste vlinders tot pesterijen, van de cito-toets tot het middelbare schooladvies, van prestatiedruk tot eindeloos dromen. Onder leiding van Tijs Huys en Pepijn Smit van stadsgezelschap PS|theater duikelen de makers hun eigen groep 8 verhalen op en onderzoeken zij hoe deze tijd hen heeft gevormd tot de personen die ze nu zijn. Zo wordt ACHT een persoonlijke, documentarische* voorstelling over het moment dat je de sprong moet gaan wagen, of je er nou aan toe bent of niet. 

Neem je zwembroek mee. We gaan niet zeggen wat we gaan doen.

* Dit is geen woord - Juf Anneke

Bekijk de teaser

ACHT was in 2023 te zien op:

9 juni, 15 uur en 19 uur - Academie voor Theater, Zwijsenplein 1, Tilburg
10 juni, 20 uur  - Het Pesthuis, Plesmanlaan, Leiden

Zij werkten mee

ACHT (2023)
 

Regie: Tijs Huys, Pepijn Smit Spel: Kaat Antonis, Shirley Bak, Stef de Borst, Marjolein Bots, Naomi Madern, Noortje Postma, Anice de Raaff, Amber Schoonbrood Productie: Marijn Maurits 


 

ACHT (2023)
ACHT (2023)
ACHT (2023)
ACHT (2023)
ACHT (2023)
ACHT (2023)

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen van deze website. Meer informatie hierover vind u op onze cookie instellingen pagina.

OK