Over WIJ ZIJN Voorschoten

Wie zijn de mensen achter de cijfers en de geschiedenis van Voorschoten?

Hoe zijn we verbonden met elkaar? Met die vraag als uitgangspunt onderzoekt PS|theater het dorpsgevoel in Nederland. De uitbraak van COVID-19 zet deze thematiek in een nog actueler daglicht. Onze leefomgeving werd kleiner en de gemeenschap hechter. We vonden het geen probleem om het gezamenlijk belang voor het eigen belang te stellen. We deden het samen. Nederland leek wel een dorp.

De komende maanden gaan de makers van PS|theater in de omliggende dorpen van Leiden: Zoeterwoude, Leiderdorp, Oegstgeest en Voorschoten op zoek naar het nieuwe evenwicht tussen het eigen belang en het collectief belang van een gemeenschap. Het ‘ik’ en het ‘wij’.

Dat doen we met die projecten die allen in Leiden, Zoeterwoude, Leiderdorp, Oegstgeest en Voorschoten plaatsvinden.

We beginnen met:
MIJN DORP

De makers van PS|theater trekken van juni tot en met oktober door Leiderdorp, Oegstgeest, Zoeterwoude en Voorschoten. We gaan op zoek naar de mensen, de verhalen, de identiteit, de agenda en de cijfers van deze dorpen.
De verhalen, foto's en ontmoetingen vind je terug op de speciale websites van de dorpen:
Leiderdorp
Zoeterwoude
Voorschoten
Oegstgeest

In november 2020 volgt
WIJ ZIJN…

WIJ ZIJN… is een levensgroot theatraal gezelschapsspel, waar samen met het publiek (live en online) het leven in het dorp gevierd en bevraagd wordt. Wie zijn de mensen achter de cijfers? Welke verhalen maken het dorp?

Alle bevindingen, ontmoetingen en inspiratie uit MIJN DORP en WIJ ZIJN… komen in het voorjaar van 2021 samen in de locatieproductie
HET DORP, EEN STAD

In deze muzikale theatervoorstelling volgt het publiek het wel en wee van een dorp dat zich verzet tegen de fusie met de ‘grote stad’ Leiden. Voor- en tegenstanders ontmoeten elkaar op de vooravond van de fusie.

Sinds de uitbraak van COVID-19 lijkt Nederland wel een dorp. We letten wat meer op de  buurman, doen boodschappen bij de lokale ondernemer en zoeken het allemaal wat dichter bij huis, Onze leefomgeving is kleiner geworden en de gemeenschap hechter.

Maar hoe werkt het dorp precies? En wat is het typische ‘dorpsgevoel’? De komende maanden nemen de makers van PS|theater de dorpen Zoeterwoude, Leiderdorp, Oegstgeest en Voorschoten onder de loep. Met een fikse dosis nieuwsgierigheid en de nodige verwachtingen en vooroordelen springen we op de fiets en gaan de dorpen in! 

MIJN DORP
De makers van PS|theater trekken van juni tot en met oktober door Leiderdorp, Oegstgeest, Zoeterwoude en Voorschoten. We gaan op zoek naar de mensen, de verhalen, de identiteit, de agenda en de cijfers van deze dorpen. De verhalen, foto's en ontmoetingen vind je terug op de speciale websites van de dorpen:
Leiderdorp
Zoeterwoude
Voorschoten
Oegstgeest

WIJ ZIJN…
In februari en/of maart 2021 spelen wij in de dorpen en in Leiden het levensgrote theatrale gezelschapsspel WIJ ZIJN… Samen met het publiek (live en online) wordt het leven in het dorp gevierd en bevraagd. Wie zijn de mensen achter de cijfers? Welke verhalen maken het dorp?

HET DORP, EEN STAD
In deze muzikale theatervoorstelling, die in het voorjaar van 2021 speelt op bijzondere locaties in Zoeterwoude, Leiderdorp, Oegstgeest, Voorschoten en Leiden, volg je het wel en wee van een dorp dat zich verzet tegen de fusie met de ‘grote stad’ Leiden. Voor- en tegenstanders ontmoeten elkaar op de vooravond van de fusie.

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen van deze website. Meer informatie hierover vind u op onze cookie instellingen pagina.

OK