Over WIJ ZIJN Leiderdorp

Wie zijn de mensen achter de cijfers en geschiedenis van Leiderdorp

Hoe zijn we verbonden met elkaar? Met die vraag als uitgangspunt onderzoekt PS|theater het dorpsgevoel in Nederland. De uitbraak van COVID-19 zet deze thematiek in een nog actueler daglicht. Onze leefomgeving werd kleiner en de gemeenschap hechter. We vonden het geen probleem om het gezamenlijk belang voor het eigen belang te stellen. We deden het samen. Nederland leek wel een dorp.

De komende maanden gaan de makers van PS|theater in de omliggende dorpen van Leiden: Zoeterwoude, Leiderdorp, Oegstgeest en Voorschoten op zoek naar het nieuwe evenwicht tussen het eigen belang en het collectief belang van een gemeenschap. Het ‘ik’ en het ‘wij’.

Dat doen we met die projecten die allen in Leiden, Zoeterwoude, Leiderdorp, Oegstgeest en Voorschoten plaatsvinden.

We beginnen met:
MIJN DORP

De makers van PS|theater trekken van juni tot en met oktober door Leiderdorp, Oegstgeest, Zoeterwoude en Voorschoten. We gaan op zoek naar de mensen, de verhalen, de identiteit, de agenda en de cijfers van deze dorpen.

De verhalen, foto's en ontmoetingen vind je terug op de speciale websites van de dorpen:
Leiderdorp
Zoeterwoude
Voorschoten
Oegstgeest

In november 2020 volgt
WIJ ZIJN…

WIJ ZIJN… is een levensgroot theatraal gezelschapsspel, waar samen met het publiek (live en online) het leven in het dorp gevierd en bevraagd wordt. Wie zijn de mensen achter de cijfers? Welke verhalen maken het dorp?

Alle bevindingen, ontmoetingen en inspiratie uit MIJN DORP en WIJ ZIJN… komen in het voorjaar van 2021 samen in de locatieproductie
HET DORP, EEN STAD

In deze muzikale theatervoorstelling volgt het publiek het wel en wee van een dorp dat zich verzet tegen de fusie met de ‘grote stad’ Leiden. Voor- en tegenstanders ontmoeten elkaar op de vooravond van de fusie.

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen van deze website. Meer informatie hierover vind u op onze cookie instellingen pagina.

OK