WIJ ZIJN DE BUREN
 

WIJ ZIJN DE BUREN is een theatervoorstelling en gezelschapsspel ineen waarin het leven in het dorp en de stad gevierd en bevraagd wordt.

Wat maakt Zoeterwoude tot Zoeterwoude? Wat mag nooit verloren gaan in Leiderdorp? Wanneer komt Voorschoten nog samen? Wie is een echte Oegstgeestenaar? En wat vinden de bewoners van deze dorpen van ‘de grote stad’ Leiden?

Stadsgezelschap PS|theater ging afgelopen maanden op zoek naar het dorpsgevoel van Zoeterwoude, Leiderdorp, Voorschoten en Oegstgeest. Met een fikse dosis nieuwsgierigheid en de nodige vooroordelen spraken theatermakers Julia, Rian en Tijs met allerlei dorpelingen over het leven in de vier dorpen aan de rand van Leiden.

Van de geboren en getogen Zoeterwoudenaar Rob en de de net gearriveerde Ayman. Van Gonny, Leiderdorper in hart en nieren, tot de 24 jarige Rodney. Van de typische Voorschotenaren Aad en Joke tot de kunstenaars op Berestein. Van Henk, de laatste melkboer van Oegstgeest, tot de international Lisa. We vroegen hen naar het leven in het dorp en naar hun relatie met Leiden.

De mooiste, meest bijzondere en ontroerende verhalen komen samen in WIJ ZIJN DE BUREN; een theatervoorstelling en gezelschapsspel ineen. Samen met het publiek wordt het leven in het dorp en in de stad gevierd en bevraagd. Doe je mee?

Speeldata

di 16 mrt, 20.15 uur
Leidse Schourburg

Bestel je kaarten

Leidse Schouwburg

  • Oude Vest 43, Leiden

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen van deze website. Meer informatie hierover vind u op onze cookie instellingen pagina.

OK