WIJ ZIJN DE BUREN
 

Een online theatervoorstelling over burenliefde, nabuurschap en buurtgevoel

Bij wie kun je altijd terecht voor een kopje suiker? Hoe verwelkomt jouw straat de nieuwe buren? Wat maakt een buurt tot een buurtje? En wie zijn de buren van een dorp verder?  

Het Leidse stadsgezelschap PS|theater ging de afgelopen maanden op bezoek bij onze buren Zoeterwoude, Leiderdorp, Voorschoten en Oegstgeest.Met een fikse dosis nieuwsgierigheid en de nodige vooroordelen spraken theatermakers Julia, Rian en Tijs met allerlei dorpelingen over het leven in hun dorp.

Van de geboren en getogen Zoeterwoudenaar Rob en de net gearriveerde Ayman. Van Gonny, Leiderdorper in hart en nieren, tot de 24-jarige Rodney. Van de typische Voorschotenaren Aad en Joke tot de kunstenaars op Berestein. Van Henk, de laatste melkboer van Oegstgeest, tot de wereldburger Lisa. We vroegen hen naar het leven in het dorp en naar hun relatie met de stad.

De mooiste, meest bijzondere en ontroerende verhalen komen samen in WIJ ZIJN DE BUREN: een online theatervoorstelling over burenliefde, nabuurschap en buurtgevoel. 

 

Praktisch

Kaarten voor de voorstelling kosten 7,50 en zijn te koop via: https://kaarten.pstheater.nl/

De voorstelling vindt online plaats via Zoom. Als je kaarten hebt gekocht ontvang je ongeveer 1 uur voor aanvang van de voorstelling ontvang je van ons per mail een link naar de voorstelling. (een handleiding om Zoom te installeren op je computer staat onderaan deze pagina)

 

Trailer
WIJ ZIJN DE BUREN
WIJ ZIJN DE BUREN
WIJ ZIJN DE BUREN

Handleiding Zoom installeren / kijken via Zoom

Om de voorstelling te streamen maken wij gebruik van Zoom. Ter voorbereiding van de voorstelling moet je een gratis stukje software installeren. Maar hoe werkt dit eigenlijk? Wij hebben een simpel stappenplan voor je gemaakt!

Computer

 • Ga naar de download-pagina van Zoom. en;
 • Download Zoom Client for Meetings (dat is de bovenste in een rij van mogelijke downloads)
 • Installeer Zoom zoals aangegeven op je computer.
 • Maak een Zoom-account aan en log in.
 • Wacht op de uitnodiging die je per mail van ons ontvangt op de dag van de voorstelling.
 • Sluit aan bij de virtuele voorstelling, dit doe je door op de uitnodiging-link te klikken, op dit moment wordt Zoom automatisch geopend en wordt de stream van de voorstelling geopend.

Tablet/Ipad

 •  Ga naar de App Store/Play store en zoek naar de app Zoom Cloud Meetings. Download en installeer deze.
 •  Maak een Zoom-account aan en log in
 • Wacht op de uitnodiging die je per mail van ons ontvangt op de dag van de voorstelling
 • Sluit aan bij de virtuele voorstelling, dit doe je door op de uitnodiging-link te klikken, op dit moment wordt Zoom automatisch geopend en wordt de stream van de voorstelling geopend.
WIJ ZIJN DE BUREN
WIJ ZIJN DE BUREN
WIJ ZIJN DE BUREN

Veel gestelde vragen

Ik wil graag samen met iemand anders kijken, moeten we dan twee kaarten kopen?

Net als bij een voorstelling in het theater moet je per persoon een ticket voor de voorstelling te kopen. Kijk je niet vanaf een hetzelfde ‘device’, dan moet je zelf de link doorsturen. Het is niet toegestaan de link door te sturen naar mensen die geen kaarten hebben gekocht.

Ik kan niet meer op de datum waarop ik tickets heb gekocht. Kan ik mijn tickets ruilen of mijn geld terug krijgen?

Tickets kunnen geruild worden voor een andere livestream. Verzoek tot omboeken van kaarten kan tot uiterlijk één uur voor aanvang van de voorstelling.

Moet je er precies op de tijd van aanvang zijn of kun je ook later ‘binnenkomen’?

Net als bij elke andere voorstelling is ook deze voorstelling echt live, dus als je te laat bent mis je een deel van de voorstelling.

Hoeveel mensen kunnen naar de livestream kijken? Is er een kans dat het uitverkocht is als ik niet op tijd tickets koop?

Ja, er is een maximale capaciteit voor het aantal mensen dat een ticket voor de livestream kan kopen.

Wanneer ontvang ik een link om de livestream te bekijken?

Een link met details over toegang tot de livestream wordt één uur voor de livestream naar je gemaild, op het e-mailadres waarmee je kaarten hebt gekocht. Mocht je de mail niet ontvangen hebben, controleer dan de ongewenste e-mail voordat je contact met ons opneemt.

Kan ik de livestream ook op een ander moment bekijken?

Nee, de livestream is tijdgebonden. De voorstelling wordt live in het Muziekcentrum in Zoeterwoude gespeeld en je krijgt – via een liveverbinding – te zien wat er zich op dat moment in de zaal afspeelt. De livestream is dus alleen op het moment van uitzending live te bekijken.

Ik hoor niks.

Als je geen geluid hoort, probeer dan iets af te spelen via een andere website en zorg ervoor dat je luidsprekers/hoofdtelefoons goed werken. Zorg er bovendien voor dat je het geluid op de livestream niet hebt gedempt. Als het probleem blijft bestaan, kan een eenvoudige herstart van uw computer/tablet het probleem oplossen.

Mijn video is gestopt met werken. Wat moet ik doen?

Klik opnieuw op de link die je van ons hebt gekregen en je wordt teruggebracht naar de stream in real time en deze gaat verder vanaf waar de voorstelling op dat moment is. Als het probleem blijft optreden, controleer dan je internet, datamogelijkheden en video-instellingen op je apparaat.

Kan ik de voorstelling vooruit of achteruit spoelen?

Je maakt deel uit van een live-ervaring, dus dit kan niet. Iedereen kijkt naar een live-uitzending, wat betekent dat er geen manier is om vooruit of terug te spoelen.

Ik zie alleen nog een wachtpagina?

De stream start pas bij aanvang van de voorstelling.

Als ik mijn scherm ververs voor deze livestream, moet ik dan opnieuw inloggen?

Ja, klik opnieuw op de link die je van ons hebt gekregen en je wordt teruggebracht naar de stream in real time en deze gaat verder vanaf waar de voorstelling op dat moment is

WIJ ZIJN DE BUREN
WIJ ZIJN DE BUREN
WIJ ZIJN DE BUREN

Speeldata

Geweest

Bestel je kaarten

Zij werkten mee

 • Rian Evers

  acteur & muzikant

 • Tijs Huys

  acteur

 • Julia Schmitz

  acteur

 • Wil van der Meer

  acteur

WIJ ZIJN DE BUREN
 

regie: Pepijn Smit tekstbijdragen: Eva K. Mathijssen muziek: Ralf Gerritse dramaturgie: Erica Smits regie-assistent & productie: Marijn Maurits decor, licht, video editing: José van Beek geluid: Nina Kraszewska

Partners

WIJ ZIJN DE BUREN
WIJ ZIJN DE BUREN
WIJ ZIJN DE BUREN
WIJ ZIJN DE BUREN
WIJ ZIJN DE BUREN
WIJ ZIJN DE BUREN
WIJ ZIJN DE BUREN
WIJ ZIJN DE BUREN

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen van deze website. Meer informatie hierover vind u op onze cookie instellingen pagina.

OK