Samen spelen samen delen
 
  • Droomland
  • Wijkprojecten
  • Blog: lees een verhaal

Samen spelen samen delen

De komende weken doen de theatermakers verslag van hun ervaringen en ontmoetingen in de wijk.

Nestelaar, vorig jaar was mijn eerste ontmoeting met het wijkproject van PS. In de guurte van december gingen we op zoek naar het thuisgevoel in de Pieterswijk. Dit jaar, deze maanden, staan we met het keetje in Zuid-West. Het lijkt lichter dan de vorige keer. Maar dat komt misschien ook omdat we de ramen open kunnen laten. We kunnen vanuit het keetje kletsen met de wijk. Een wijk die verstoppertje speelt, volgens Matthijs bij Erfgoed Leiden. Want als je er niet hoeft te zijn, dan kom je er namelijk niet.

Verstoppertje; wat een heerlijk spel. Mijn jongste zit in de fase dat als hij z’n ogen dichtdoet hij denkt dat je hem niet kan vinden. Ik speel het spelletje maar gewoon met hem mee. Want dat zijn de leukste spelletjes. Vanuit het keetje zie ik mensen naar de kapper gaan, een Turkse pizza kopen, met een bos bloemen naar buiten komen, boodschappen doen en vraag me af, wanneer is de laatste keer dat die mensen verstoppertje hebben gespeeld? Of een ander spelletje? Wat zou er gebeuren als ik met tikkertje begon. Wie zou er mee doen? Iedereen - hoe geweldig zou dat zijn. Dat de parkeerplaats een speelveld wordt, dat de irritatie van het fietsen op de stoep ineens verdwijnt omdat alle fietsers ook graag mee willen doen? Ik ben benieuwd.

Afgelopen week stond in het teken van Zuid-Westers ontmoeten, op straat, maar zeker ook vanuit buurthuis Vogelvlucht.  De kookgroep, de linedancers, de crea-bea-bakkies, en het bakkie van de week bezoekers… Het verzamelen van verhalen is ook een spel. Tikkie ik ben hem.
 

Samen spelen samen delen

En hier dan ook nog iets over de voorstellingajfklasdjfksdljfals

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen van deze website. Meer informatie hierover vind u op onze cookie instellingen pagina.

OK