Nestelaar (2015)
 

Muzikale theaterroute in de Pieterswijk

Is het de geur van stoofpot uit de keuken die maakt dat we ons thuis voelen? De plaatjes die we draaien als we alleen zijn? Of de mensen die we in ons huis ontvangen? En hoe maak je als nieuwkomer van een onbekende plek een warm nest?  

PS|theater vestigde zich dit jaar in de Pieterswijk. Nu zoekt het stadsgezelschap in de oudste wijk van Leiden naar het thuisgevoel. Studenten, expats, onvervalste Leidenaren en hofjesbewoners maken hier, soms voor korte tijd, hun thuis.

Theatermakers Tijs Huys, Rian Evers en Eva Mathijssen verblijven een maand lang in de Pieterswijk en maken Nestelaar, een muzikale theaterroute in en over de wijk.  Ga mee en ontdek het thuis achter al die uiteenlopende voordeuren.

Registratie Nestelaar

Zij werkten mee

  • Eva K. Mathijssen

  • Tijs Huys

  • Rian Evers

Nestelaar (2015)
 
Nestelaar (2015)
Nestelaar (2015)
Nestelaar (2015)
Nestelaar (2015)
Nestelaar (2015)

In de media

De herbergzaamheid van een Leidse wij

Recensie Theaterkrant

"Na de tocht kijk je met andere ogen naar een stuk stad dat je min of meer kende. Je realiseert je hoeveel vormen van geborgenheid zo’n gebiedje herbergt."

Lees verder op Theaterkrant

Op zoek naar het thuisgevoel

Achtergrondartikel Leidsch Dagblad

",De bezoekers krijgen een koptelefoon op en krijgen onderweg bijzondere verhalen te horen’’, verklapt Pepijn alvast. ,,En ze komen op plekken
waar ze anders niet zo snel zouden komen.’’
"

Lees verder in het Leidsch Dagblad

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen van deze website. Meer informatie hierover vind u op onze cookie instellingen pagina.

OK