ZESTIEN
 

‘Waar droom jij van?’ Docenten, ouders, vrienden en je buurvrouw: iedereen verwacht dat je serieus na gaat denken over je toekomst. Maar wat als de realiteit je toekomstdromen in de weg staat? Zijn alle dromen wel voor iedereen even haalbaar?

In ZESTIEN, de nieuwe voorstelling van stadsgezelschap PS|theater, gaan twee acteurs terug naar hun oude middelbare school. In hun oude klaslokaal halen ze herinneringen op en vertellen ze de nieuwe generatie leerlingen over de grootse toekomstdromen die zij vroeger hadden en wat daarvan terechtgekomen is.

Speciaal voor ZESTIEN waren theatermaker Tamar Lagas en schrijver Aron Goossens een maand lang artists-in-school op het Da Vinci College Lammenschans in Leiden. Zij trokken op met leerlingen en docenten en stelden tussen proefwerken, pauzes, mentoruur en maatschappijleer de vraag: wat moet de wereld van jou weten? Geïnspireerd op deze verhalen maken zij met acteurs Annabelle Hinam en Mingus Kramer de voorstelling ZESTIEN.

ZESTIEN

Te zien: wo 3 t/m vr 5 april 20.00 uur
Da Vinci College Lammenschans
Betaplein 24, Leiden

Kaarten kosten 7.50 en zijn te koop via deze link >
Koop je tegelijkertijd kaarten voor EENENTWINTIG dan krijg je een korting voor beide voorstellingen

Speciaal voor vo scholen

ZESTIEN is een interactieve voorstelling voor scholieren uit de bovenbouw en speelt tijdens een lesuur in het klaslokaal. De leerlingen worden uitgedaagd om ook over hun eigen toekomstdromen en kansen na te denken en ze worden geconfronteerd met verhalen van leeftijdsgenoten die opgroeien in verschillende situaties. Interesse in ZESTIEN? Neem contact op met boekingen@pstheater.nl. 

ZESTIEN

WIJ, DE STAD

ZESTIEN is onderdeel van een drieluik over kansen in het onderwijs. In november 2023 speelden we TWAALF. Na ZESTIEN volgt EENENTWINTIG. 

De komende jaren onderzoeken de theatermakers van stadsgezelschap PS|theater de kloof tussen kansarm en kansrijk. Samen met allerlei groepen uit Leiden en de omliggende gemeenten brengen wij de ongelijkheid in kaart. Deze verhalen vertellen wij in theatervoorstellingen, podcasts, muziek en spellen en presenteren die in de regio en ver daarbuiten.

We betrekken jou graag bij WIJ, DE STAD en het onderzoek en hebben daarom een speciale website gemaakt met meer achtergrondinformatie over onze projecten en producties. Kijk hier voor meer informatie >

ZESTIEN

Speeldata

Bestel je kaarten

Da Vinci College Lammenschans

  • Betaplein 24, Leiden

ZESTIEN is een voorstelling van:

ZESTIEN
 

Regie: Tamar Lagas Tekst: Aron Goossens Spel: Annabelle Hinam en Mingus Kramer Vormgeving: Gerbrand Bos Muziek: Ralf Gerritse Dramaturgie: Erica Smits Regie advies: Talla Dirkzwager Regie assistentie: Charissa Snoei (stage) Productie: Danique Jongbloed

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen van deze website. Meer informatie hierover vind u op onze cookie instellingen pagina.

OK