Toos, wat nu?
 

TOOS, wat nu? is een hartverwarmende, muzikale luistervoorstelling over de unieke vriendschap tussen Tijs en de 102-jarige Toos van de Besjeslaan.

Wat doet deze tijd met iemand die alles al een keer heeft meegemaakt? Toos is 102 jaar, drinkt dagelijks een bessenjenevertje, volgt het nieuws op de voet en is sinds twee jaar bevriend met acteur Tijs Huys. Tot maart 2020 aten zij regelmatig taartjes en liepen een rondje over de Besjeslaan. Sinds de wereld in de greep is van corona, hebben Toos en Tijs telefonisch contact: ‘ik zie geen kip meer’. En terwijl zij blij is met een praatje, is Tijs op zoek naar antwoorden op de grote vragen van deze tijd.

Deze voorstelling blijft op ons repertoire. Via onze website houden we je op de hoogte van nieuwe speeldata.

Toos, wat nu?
Toos, wat nu?
Toos, wat nu?

TOOS, wat nu? is gemaakt in het kader van het theaterfestival Wat Nu?

De toekomst: zelden is deze zo onzeker geweest. De impact van de coronacrisis is groot en tegelijkertijd nog onduidelijk. Verandert ons bestaan, onze manier van werken, recreëren en reizen voor altijd? Hoe ziet ons fysieke contact er over een jaar uit? Gaan we het allemaal in onze portemonnee voelen? Wordt deze periode een hoofdstuk in de geschiedenisboeken of blijkt het slechts een rimpel in de tijd? Moeten we ons leven ingrijpend veranderen?

Kortom: Wat Nu?

Deze zomer slaan Leidse podiumkunstorganisaties de handen ineen. Samen met de stad gaan de Leidse Schouwburg – Stadsgehoorzaal, de Veenfabriek, PS|theater, DansBlok, Fields of Wonder en KASSETT op zoek naar antwoorden op de vraag ‘Wat nu?’.

Na alle online initiatieven gaan we weer offline. We gaan naar buiten. Van dans tot toneel, van muziek tot ervaringstheater: met elkaar en met jou zoeken we uit hoe we moeten leven, vanaf nu. Een zoektocht naar hoe het nu verder moet. Naar hoe de toekomst eruit komt te zien, hoe je straks eet, danst, werkt en verliefd wordt. Het is een open uitnodiging aan alle Leidenaren om geïnspireerd, verwonderd en geëmotioneerd te raken.

Toos, wat nu?

Speeldata

Zij werkten mee

  • Tijs Huys

    concept & spel

  • Ralf Gerritse

    muziek

Toos, wat nu?
 

regie: Pepijn Smit. Marijn Maurits muziek: Ralf Gerritse dramaturgie: Erica Smits decorbeeld: José Warmerdam-van Beek geluid: Nina Kraszewska fotografie: Anna Glinka

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen van deze website. Meer informatie hierover vind u op onze cookie instellingen pagina.

OK