Onze grond
 

Op dit moment zijn wij volop bezig met de voorbereidingen voor onze nieuwe productie Onze grond.

In Onze grond staat één van de laatste stukjes onbebouwde grond van de Randstad in de hoofdrol en stellen wij de vraag hoe wij in Nederland omgaan met onze ruimte. In een tijd waarin een grote en acute behoefte is aan woningen, er tegelijkertijd een energietransitie moet plaatsvinden om het land toekomstbestendig te maken en grote bedrijven nood hebben aan ruimte voor datacenters, wordt het gevecht om stukken onbebouwde grond steeds groter.

Ook in de regio van Leiden woedt deze strijd. Terwijl er vanuit de stad gelonkt wordt naar de polders van het Groene Hart als potentiële woonwijken, proberen de dorpen deze met alle macht groen te houden. De discussies lopen steeds hoger op. Niet alleen op bestuurlijk niveau, maar ook onder de bevolking. Want niemand wil dat het groen opgeofferd wordt aan anonieme grijze dozen. Maar hoelang houd je de strijd tegen bebouwing vol als je eigen kinderen geen woning meer kunnen vinden vlakbij het ouderlijk huis? En als windmolens niet in de achtertuin mogen komen te staan, waar moeten ze dan wel komen?
Eva Maria de Wit (die ook Blind spot schreef) schrijft de tekst, Pepijn Smit (regisseur) en Erica Smits (dramaturg) scherpen het concept aan, Rian Evers buigt zich over de muzikale lijn en José Warmerdam ontwerpt een structuur die coronaproof is en aangepast kan worden aan de actuele maatregelen. Een ding staat vast: deze voorstelling gaat spelen in juni! We houden jullie op de hoogte van de ontwikkelingen en zien je graag in juni bij Onze grond!

Speeldata

te zien in juni 2021

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen van deze website. Meer informatie hierover vind u op onze cookie instellingen pagina.

OK