Om ons heen (Theater Na de Dam) titel van de afbeelding
 

PS|jong kijkt voorbij de stadsgrenzen van Leiden: wat is er OM ONS HEEN gebeurd? De jongeren nemen je mee in hun zoektocht langs Oegstgeest, Zoeterwoude en Voorschoten. Wat lang verborgen is gebleven, kan nu worden beluisterd.

Ga op pad met de PS|jong audioportretten en bijbehorende fietsroute! Je fietst van punt naar punt door drie dorpen om Leiden heen: Oegstgeest, Zoeterwoude en Voorschoten. Laat je meenemen in verhalen over de Tweede Wereldoorlog die lang verborgen zijn gebleven. De route is aangegeven op de kaart met nummers, maar je kunt op elke gewenste plek starten met de fietstocht! Bij drie speciale plekken maak je een stop om een audioportret te beluisteren. Vergeet niet tussendoor een lekkere koffie-to-go te halen bij IJsboerderij de Jong in Zoeterwoude! Veel luisterplezier.

Hoe werkt het?

Als je een kaartje hebt gekocht, krijg je van ons dan de audioportretten, een speciaal ontworpen routekaart, een bon voor een drankje-to-go en een aantal leuke extra's thuis gestuurd. De route kun je vanaf di 4 mei t/m zo 9 mei fietsen. Inclusief stops fiets je ongeveer 120 minuten over de route.

Geen kaartje meer kunnen kopen? Hieronder kun je vanaf 4 mei 12.00u de routekaart ook downloaden en de portretten luisteren.


 

Om ons heen (Theater Na de Dam)
Om ons heen (Theater Na de Dam)
Om ons heen (Theater Na de Dam)

Theater Na de Dam

Tijdens de twaalfde editie van Theater Na de Dam zetten bijna 500 jongeren in 43 projecten door heel Nederland zich in om 4 mei 2021 van betekenis te voorzien. Gebaseerd op digitale gesprekken en briefwisselingen tussen jongeren en ouderen over de oorlog wordt - in veel verschillende vormen - iets waardevols gemaakt en staan we niet alleen stil bij het verleden, maar ook bij de complexe tijd waarin we nu leven.

Speeldata

Nog steeds te beluisteren

Fietsroute langs Oegstgeest, Voorschoten en Zoeterwoude

Zij werkten mee

Om ons heen (Theater Na de Dam)
 

PS|jong Abel Rozendaal, Lisa Janssen, Jeroen Josemans, Jona Cortenraad, Hadja Diallo, Yaron Shikma, Iris Schijvens, Hannah Pluis, Magdie Lub

regie Oukje den Hollander | regie-assistentie Andrea Vermeer | productie Marijn Maurits | vormgeving routekaart Jose Warmerdam |  muziek en audio Ralf Gerritse | dramaturgie Erica Smits

Partners

Om ons heen (Theater Na de Dam)

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen van deze website. Meer informatie hierover vind u op onze cookie instellingen pagina.

OK