NACHTWACHT.FM
 

In de muzikale theatervoorstelling NACHTWACHT.FM vertellen actrice Rian Gerritsen en muzikant Rian Evers het verhaal van mensen die vallen, opstaan en weer doorgaan. Hoe lang kun je veerkrachtig blijven?

“Wat houdt jou wakker? Bel naar Nachtwacht FM en neem ons mee in jouw dromen.”

De klok slaat 3 uur. Terwijl de stad in diepe slaap is, dwalen negen mensen door de nacht. Karin ligt wakker van de kou omdat ze de energierekening niet meer kan betalen. Greet scheurt door de donkere straten op de motor van haar overleden partner. In de stromende regen is Donny op zoek naar een warm bed. 

Het zijn mensen die klem zijn komen te zitten tussen hun dromen en de werkelijkheid. Op zoek naar een schouder om op te leunen, bellen ze in om hun verhaal te delen met jou: luisteraar van Nachtwacht FM.

“Ze zeggen weleens dat je je schouders eronder moet zetten, maar dan moet je die schouders wel hebben.”

uit de pers

"Het radioprogramma als vorm zorgt bovendien voor een prachtige gelaagdheid die de voorstelling naar een hoger niveau tilt. Gerritsen speelt hierdoor met vier verschillende realiteiten: de rollen die ze speelt buiten Nachtwacht.FM, de rollen in deze voorstelling, het personage Rian Gerritsen en de actrice Rian Gerritsen. Hiermee maakt ze haar personages en hun problemen tastbaar, en stelt ze zichzelf kwetsbaar op. Dit raakt, en het levert een emotionele en oprechte voorstelling op." recensie Theaterkrant

"Rian speelt alle negen karakters, ze switcht moeiteloos van het ene karakter naar de ander, dit door middel van kleine kledingwissels, maar vooral door haar intense spel. Ze weet je met haar spel naar de keel te grijpen, je voelt het verdriet, het komt recht bij je binnen. Ze gaat totaal de diepte in." recensie I love theater


 

NACHTWACHT.FM
NACHTWACHT.FM
NACHTWACHT.FM

Talkshow op zaterdag 26 november 
 

Op zaterdag 26 november organiseren we een speciale - unieke - talkshow na afloop van NACHTWACHT.FM. Direct na afloop van de voorstelling gaan we o.l.v. Mieke Spaans met wethouder Yvonne van Delft, Roland Stets van DZB en andere gasten dieper in op het thema kansenongelijkheid.

Praktisch


NACHTWACHT.FM wordt gespeeld in het Pesthuis in Leiden. Kaarten kosten 18,50 en zijn te te koop via onderstaande link.

Teaser Nachtwacht.fm

Route en locatie Pesthuis

Ingang
Je betreedt het Pesthuis via de ingang Zuid. Deze bevindt zich aan de kant van de Plesmanlaan.  Via de loopbrug kom je in het Pesthuis.
Let op! Er is ook een ingang Noord (aan de Pesthuisstraat), hier kan je geen gebruik van maken.
 

Kom je met de fiets?
Fietsen kunnen geparkeerd worden aan de voorkant van het Pesthuis aan de kant van de Plesmanweg.
Fietsen aan de kant van de Pesthuislaan worden weggehaald.

Kom je met het OV? 
Het Pesthuis ligt op loopafstand van Leiden Centraal. Het is ongeveer 10 minuten lopen.  

Kom je met de auto?
Bij het Pesthuis kan je helaas niet parkeren met de auto. Onderstaande parkeergarages zijn het dichtst bij:

Parkeergarage Morspoort Leiden
Adres: Bloemfonteinstraat 2, Leiden. Je kan vooraf een parkeerplek met korting reserveren.
Vanuit hier is het nog ca 450 meter (6 min.) lopen naar het Pesthuis. 

Parkeergarage Haagweg, Leiden
Adres: Haagweg 8, Leiden. Meer info over deze parkeerplek vind je hier.
Vanuit hier is het ca 1 km (15 min.) lopen naar het Pesthuis. Ook rijden er shuttles van en naar het centrum naar het parkeerterrein.

PS|theater helpt de Voedselbank, help jij mee?

De komende jaren staan bij PStheater in het teken van kansenongelijkheid. De omstandigheden waar je in je leven mee te maken krijgt, heb je niet voor het kiezen. Niemand kiest ervoor om zijn boodschappen niet meer te kunnen betalen. De voedselbank zorgt voor deze mensen. Zij zorgen voor de basisbehoefte van de inwoners van Leiden. Zij krijgen geen overheidssubsidie maar zijn volledig afhankelijk van donaties van bedrijven en particulieren. Door de pandemie, de inflatie en gascrisis, zijn de aanmeldingen van de voedselbank flink gestegen. Tegelijk zijn de donaties afgenomen. 

Daarom vraagt PStheater de bezoekers van NACHTWACHT.FM een donatie te doen aan de voedselbank. Je helpt al door een of meerdere producten van het onderstaande lijstje* mee te nemen en bij ons in te leveren tijdens je bezoek aan de voorstelling. 

  • Tandpasta 
  • Wasmiddel 
  • Douchegel
  • Shampoo 
  • Huidverzorgingsproducten 
  • Olie (olijfolie/zonnebloemolie)

Alvast bedankt voor je bijdrage!

*alles in onaangebroken en originele verpakking

De komende jaren onderzoeken wij de kloof tussen kansarm en kansrijk. Samen met allerlei groepen uit Leiden en de omliggende gemeenten brengen wij de ongelijkheid in kaart. Deze verhalen vertellen wij in theatervoorstellingen, podcasts, muziek en spellen. NACHTWACHT.FM is de eerste voorstelling van deze reeks.
 

NACHTWACHT.FM
NACHTWACHT.FM
NACHTWACHT.FM

Speeldata

Bestel je kaarten

Pesthuis

  • Pesthuislaan 8 (Huurmij Leiden), Leiden

Nachtwacht.fm wordt gemaakt door

NACHTWACHT.FM
 

tekst & regie: Pepijn Smit spel: Rian Gerritsen muziek: Rian Evers, Ralf Gerritse stem radiopresentator: Wil van der Meer dramaturgie: Erica Smits decor- en lichtontwerp: José Warmerdam-van Beek geluidstechniek: Jimmy Duits kostuumontwerp: Maartje Prins creatief producent: Marijn Maurits stadsverkenning: Julia Schmitz met dank aan: Café Santé, familie Niyas

Partners

NACHTWACHT.FM
NACHTWACHT.FM

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen van deze website. Meer informatie hierover vind u op onze cookie instellingen pagina.

OK