MOED - Kijkje in de keuken
 

Kom kijken tijdens de repetities van MOED - onze nieuwe zomervoorstelling!

Acteur en docent Mahfoud Mokaddem is op dit moment bezig met de repetities voor de theatersolo MOED: een voorstelling over leerlingen én docenten die weinig of geen aansluiting vinden bij het regulier onderwijs. Tijdens het Kijkje in de keuken zetten we de deur van het repetitielokaal open en krijg jij als eerste een voorproefje van een deel van deze voorstelling en gaan we graag met je in gesprek over de thematiek van MOED. 

In de theatersolo MOED neemt Mahfoud je mee naar zijn klaslokaal op het mbo 1. Hij stelt je voor aan Reza, Dayenne, Teun en al die andere leerlingen voor wie niemand ooit een vlag hijst. Mahfoud herkent zich in hen. Want ooit was hij ook zo: een jongen die altijd achterin zit. In de klas, in de bus, in de maatschappij. MOED is stand-up storytelling en vertelt het verhaal van die ene docent die jou wel ziet, van leerlingen die een hand in de rug verdienen en collega’s die je niet begrijpen. Een voorstelling vol hiphop beats, videokunst en verhalen van leerlingen én docenten die weinig aansluiting vinden bij het onderwijssysteem en zich afvragen: waar doe ik het voor?

Na TWAALF, ZESTIEN en EENENTWINTIG is MOED het slotstuk van een onderzoek van stadsgezelschap PS|theater naar kansenongelijkheid in het onderwijs.

Praktisch

Het kijkje in de keuken is gratis toegangelijk.

Data en locaties:

MOED - Kijkje in de keuken

Speeldata

Bestel je kaarten

Dokhuis (Rotterdam) en Makerscentrale (Leiden)

MOED is een voorstelling van

MOED - Kijkje in de keuken
 

spel: Mahfoud Mokaddem | regie en concept: Pepijn Smit | tekst: Anouk Saleming | muziek: Ralf Gerritse | scenografie en videokunst: Jos Agasi | lichtontwerp: Samon Presland | kostuumontwerp: Maartje Prins 


 

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen van deze website. Meer informatie hierover vind u op onze cookie instellingen pagina.

OK