Het geheim van de eeuweling
 

Theatrale audioroute door polderpark Cronesteyn

De oudste mens op aarde is 122 jaar geworden. Elk jaar worden er meer en meer mensen honderd jaar. Maar hoe bereik je fysiek en wel de kaap van 100 jaar? Bestaat de Heilige Graal van het eeuwige leven? En moeten we eigenlijk wel zo oud willen worden?

In de podcastserie Het Geheim van de Eeuweling gaat theatermaker Tijs Huys op ontdekkingstocht. In Leiden ontmoet hij de harmonica spelende Ton en eet hij taartjes met de grappende Toos. In Westzaan ontmoet hij de oud-verzetstrijder Marie en in Limburg spreekt hij met de honderdjarige vriendinnen Corry en Ruth. Samen met wetenschappers van de Universiteit Leiden kijkt Tijs naar het fascinerende levensproces van de eeuweling. Via de Belgische wetenschapper Michel Poulain komt hij op het spoor van de Blue Zone. Een gebied met een hoge concentratie gezonde eeuwelingen. Met een microfoon in de hand en Italiaans woordenboek op zak onderneemt hij een avontuurlijke reis naar Sardinië. In de Sardische dorpjes Villagrande en Seulo, die bekend staan om hun hoogste langlevendheid ter wereld, gaat hij op zoek naar het geheim van de eeuweling.
 
Na de succesvolle podcast Toos en Tijs maakt Tijs nu Het geheim van de eeuweling. In een theatrale audioroute neemt Tijs je mee in zijn ontdekkingstocht. Tijdens de avondwandeling in polderpark Cronesteyn beleef je Het geheim van de eeuweling in de mystiek van het blauwe uur en hoor je de verhalen van Tijs en zijn 100-jarige vrienden.

Praktisch

Kaarten kosten 15 euro (incl een drankje) en zijn te koop via deze link >

Het geheim van de eeuweling is een wandeling. Trek stevige schoenen aan en houd er rekening mee dat het 's avonds af kan koelen.

Speeldata

Bestel je kaarten

Tuin van de Smid

  • Polderpad 8, Leiden

Het geheim van de eeuweling is een podcastserie van Stadsgezelschap PS|theater.

Het geheim van de eeuweling
 

Van en met Tijs Huys Dramaturgie: Mirke Kist Creatief producent: Marijn Maurits Mixage: Ralf Gerritse, Rian Evers Advies: Pepijn Smit, Heleen Hameete, Erica Smits Stemmen: Martin Keesenberg, Marie Blommaert, Lucas de Man, Toos Robbers, Michel Poulain, Corry van Splunder, Gerrit van Velzen, Ton le Maitre, Pino Ledda, Enrico Salvatore Murgia, Muriel Marci, Stijn Heesbeen, Danielle Huls, Giulia Pisanu Auguri, David van Bodegom, Luchina Hidding, Netty Le Mair van Doorn, Johan Waanders e.v.a.

De serie is tot stand gekomen met steun van de Gemeente Leiden, European City of Science, Fonds Podiumkunsten en Amarte Fonds.

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen van deze website. Meer informatie hierover vind u op onze cookie instellingen pagina.

OK