De Dorpse Stad
 

In De dorpse stad gaat PS|theater op zoek naar hoe we verbonden zijn met de plek waar we wonen.

Stadsgezelschap PS|theater gaat in het themajaar De dorpse stad op zoek naar hoe we verbonden zijn met de plek waar we wonen. Wat zorgt ervoor dat je je ‘Leidenaar’, ‘Zoeterwoudenaar’, ‘Leiderdorper’, ‘Voorschotenaar’ of ‘Oegstgeestenaar’ voelt? We gaan op zoek naar de identiteit van de omliggende dorpen van Leiden en stellen de vraag wat de bewoners bindt. We gaan op zoek naar nieuwe plekken, nieuwe mensen en nieuwe verhalen om ons op die manier te verdiepen in de band tussen regio en stad. 

De Dorpse stad bestaat uit:

Veldonderzoek in de dorpen (zomer en najaar 2020) 

Tijdens het veldonderzoek trekken de PS|makers naar één van de omliggende gemeenten: Leiderdorp, Oegstgeest, Voorschoten en Zoeterwoude op zoek naar de ziel van deze dorpen en haar inwoners.

WIJ ZIJN ... - theatrale manifestatie (november 2020)

Hoe worden de verschillende stemmen van een samenleving vertegenwoordigd in een dorp? Dinsdag Geluksdag is een theatrale talkshow, waar volop plek is voor debat. Samen met het publiek wordt het dorp op de snijtafel gelegd.

Het dorp, een stad - locatieproductie (voorjaar 2021)

Al onze bevindingen, ontmoetingen en inspiratie uit Leiden, Zoeterwoude, Oegstgeest, Voorschoten en Leiderdorp monden uit in de nieuwe locatieproductie Het dorp, een stad.

Speeldata

Vanaf juni 2020

Leiden, Zoeterwoude, Oegstgeest, Voorschoten, Leiderdorp

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen van deze website. Meer informatie hierover vind u op onze cookie instellingen pagina.

OK